Biztonságos fizetés

Fizetés a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési rendszerén keresztül:

Interneten végzett, biztonságos (online) vásárlás érdekében az alábbi biztonsági lépéseket a Vevő mindig tegye meg:

Internetes vásárlás ellenőrzőlista

  • Minden esetben olvassa el a webáruház legfrissebb ÁSZF-ét, mely minden információt tartalmaz az internetes vásárlást illetően.
  • Részletesen nézze át a webáruház adatkezelési, -védelmi, fizetési, szállítási feltételeit.
  • Jegyezze fel a vásárlásával kapcsolatos adatait.
  • Jegyezze fel a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
  • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
  • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!

Biztonság

Az internetes fizetés során feltüntetett SSL jelzés, a világszerte elfogadott titkosítási eljárás (protokoll), a Secure Sockets Layer kifejezés rövidítése. Az üzemeltető internetes fizetést lebonyolító partnere, nevezetesen a CIB Bank -, továbbá átutalásos fizetés esetén a Vevő bármely saját bankja is -, egy olyan 128 bites titkosító kulccsal rendelkezik, amely a kommunikációs csatornát védi. Egy nemzetközileg elismert cég, a VeriSign a hitelsítő szolgáltatásán keresztül teszi lehetővé a CIB Banknak a 128 bites titkosító kulcs használatát, amely az SSL titkosítás alapja. Az internetes kereskedelem 90%-át ezzel a titkosítási móddal bonyolítják a világon, mégpedig úgy, hogy a Vevő böngészője a a megadott kártyabirtokos adatokat elküldés előtt az SSL segítségével titkosítja, így azokat a CIB Bank kizárólag kódolt formában kapja meg, ezzel biztosítva, hogy azok illetéktelen személyek számára értelmezhetetlenek legyenek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (VISA Electron-t csak a kibocsátó bank engedélyével) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést biztosítja.

Internetes fizetési folyamat lépései

  • A webáruház saját felületén választhatja ki a Vevő a rendelt termék(ek)et, azok szállítási módját, melyek összegét döntésének megfelelően, ebben az esetben internetes fizetéssel (bankkártyás fizetéssel) teljesíthet.
  • Ezt követően a Vevő átkerül (automatikus átirányítás) választásnak megfelelően a CIB Bank rendszer saját, biztonságos oldalára, amin a fizetés megkezdéséhez a Vevő pontos bankkártyaadatainak megadása kötelező.
  • A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indítható el a fizetés.
  • A fizetést követően a Vevő visszatér (automatikus visszairányítás) a webáruházba, és minden esetben visszaigazolást kap a fizetés eredményéről.

Amennyiben a fizetőoldalról a webáruház oldalára történő automatikus visszairányítás sikertelen, úgy a fizetést is annak kell tekinteni. Hasonlóképp sikertelennek minősül a fizetés, amennyiben a Vevő a böngészője „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, továbbá, ha bezárja annak aktív, fizető webablakát a visszairányítás előtt.

A bankkártya érvényességének és a fedezetének ellenőrzése után, a CIB Bank a Kártyabirtokos számláját a rendelt termék(ek) és/vagy szolgáltatás(ok) ellenértékével terheli meg.

Ha az internetes fizetés eredményéről, részleteiről további információra van szüksége, kérjük, a Vevő vegye fel a kapcsolatot a számlavezető bankjával.